top of page

Boechoutse dreef gered!


Historische beukendreef in Boechout mag blijven: "Ligt boven NAVO-kerosinepijpleiding"


De bomen aan de historische dreef van Moretus in Boechout mogen dan toch blijven staan. Eerder wilde Defensie die kappen omdat ze boven een kerosinepijpleiding van de NAVO liggen en ze de pijpleiding zouden kunnen beschadigen als ze omvallen. De bomen mogen nu toch blijven staan, op voorwaarde dat de gemeente ingrijpt als de veiligheid in het gedrang komt.


De beuken in de historische dreef van Moretus aan de Holleweg en de Lintacker in Boechout hoeven dan toch niet te worden gekapt. Daarover heeft de gemeente een akkoord bereikt met Defensie. De Boechoutse dreef is 100 jaar oud en een deel van de bomen staat op een ondergrondse NAVO-kerosinepijpleiding. Het gaat om 23 beuken en 2 lindes.

Er zijn al 14 bomen omgevallen, en dat kan gevaarlijk zijn, omdat ze de pijpleiding zouden kunnen beschadigen. Daarom had Defensie geëist dat de resterende bomen zouden worden gekapt.


Maar dat hoeft nu niet meer, op voorwaarde dat de bomen goed in de gaten worden gehouden, zegt de Boechoutse burgemeester, Koen T'Sijen (PRO Boechout & Vremde): "Zolang de bomen gezond zijn, kunnen ze blijven staan. Maar wanneer er zich een veiligheidsprobleem voordoet en er een boom dreigt te vallen, kan er toch gekapt worden. Maar dat is enkel en alleen wanneer de veiligheid in het gedrang is."

De gemeente zal de situatie goed in de gaten houden. Als het hevig waait, wordt de dreef uit voorzorg ook afgesloten.Comments


bottom of page