top of page

Plannen die op tafel liggen voor Groot Hoofs Veld


• Matexi heeft een plan voor de bouw van 160 nieuwe woningen Jos Coveliersstraat noord. Dat is in een klap een massa mensen en auto’s die erbij komen. En een massa groen die verdwijnt om plaats te maken voor hoge appartementen. Nu ja, voorlopig heeft niemand een oplossing voor het verkeer dat dit zou meebrengen. En eigenlijk is dat ook normaal, want er bestaat geen goede oplossing voor deze extra verkeersstroom op die plek.

• Noch langs de Rene Verbeecklaan, noch langs de Grensstraat, noch langs de Coveliersstraat, noch langs een nieuw te leggen weg doorheen de velden ten zuiden van de Coveliersstraat.• Er zou overleg zijn tussen het gemeentebestuur en Matexi om mogelijks een nieuwe weg te leggen naar het rond punt op de Lintsesteenweg. Voorlopig zou het enkel om een weg gaan die de ontsluiting van de 160 woningen ten noorden van Coveliersstraat zou moeten mogelijk maken. Maar men moet niet veel verbeelding hebben om te zien dat, eens er een weg doorheen een veld loopt, het maar een kwestie van enkele jaren is vooraleer er langs die weg huizen/appartementen komen. Bye bye mooi zicht op de molen van Boechout.• De Ideale Woning had een plan voor 40 sociale woningen Jos Coveliersstraat zuid. In all fairness, De Ideale Woning ziet op dit moment af van dat plan. Maar blijft dat wel zo?

• Er werd een vergunning aangevraagd om Villa Henriette, een van de weinige iconische landmark gebouwen van Hove, te slopen om plaats te maken voor appartementen. Dankzij massaal burgerprotest werd de aanvraag voorlopig ingetrokken.Comments


bottom of page